Založ si blog

Ivetka sa nezdá, alebo ako Mikloš konečne získal Bratislavu 

Po krutej prehre v boji o petržalského starostu, chytila Iveta Plšeková druhý dych. Starostovská kampaň jej vyniesla miesto mestskej poslankyne, kde sa zázračne stala námesníčkou primátora. Čo je za tým?
Ivan Mikloš a Miki Dzurinda mali z Bratislavou problém. Politicky to bola ich bašta a pri voľbách tu mali vždy najlepšie výsledky. Ale obchodne to mali veľmi ťažké. Presadiť sa tu bolo takmer nemožné. Biznis tu vždy riadili silný krajský predsedovia. Najprv Roman Vavrík, následne Valér Mikuš. A keďže mali dobré politické výsledky, nedalo sa s tým nič robiť. Mikloš definitívne zlomil palicu nad biznisom v BA, keď mu Braňo Záhradník zarezal nákup pneumatík pre dopravný podnik. Nakoniec sa mu v BA podaril vnútrostrannícky prevrat, ale to už išla SDKÚ-DS dole vodou a z biznisu nebolo zasa nič.
Po minuloročných komunálnych voľbách však nastal zvláštny jav. Za primátora a mestských poslancov bolo zvolených veľa “nezávyslích” a iných poslancov, ktorí predtým kopali za tím SDKÚ-DS. Ivo Nesrovnal, Ján Buocik, Milan Černý, Milan Jambor, Radovan Jenčík, Juraj Káčer, Tomáš Korček, Oliver Kríž, Martin Kuruc, Ján Mrva, Radoslav Olekšák, Iveta Plšeková, Jozef Uhler, Zdenka Zaťovičová.
Mikloš ihneď oslovil  Ivetku Plšekovú, pripomenul jej ako jej pomohol za výhodných podmienok získať polikliniku v Petržalke na Šustekovej ulici a vysvetlil jej, že teraz je jedinečná zmiešať karty v Bratislave. A tak sa Ivetka, so silnou podporou v pozadí, s podporou “nezávislých” a iných poslancov a primátora Iva Nesrovnala stala našou námesníčkou. A dnes ako predĺžená ruka Ivana Mikloša múti vodu v Bratislave. “Nezávislí” a iní poslanci strategicky obsadili väčšinu klubov a pod taktovkou Ivety Plšekovej dnes ovládajú Bratislavu. V tom im výrazne pomáhajú riaditeľ magistrátu Martin Maruška a poradca Milan Ježovica, obaja býv.SDKÚ-DS.
A výsledky? Výhra dvoch bývalých štátnych tajomníkov za SDKÚ-DS v prvom “nezávislom” transparentnom výbere do naväčších mestských podnikov v Bratislave BVS a OLO s ročným obratom 110.000.000,- EUR. A biznis môže začať!

Úbohosť SDKÚ – jediné čo dokážete je kradnúť

29.07.2015

Súčasní aj bývalí členovia SDKÚ majú zlodejinu snáď zakódovanú v DNA. Keď už nie je čo ukradnúť tak kradnú aspoň nápady. Prvýkrát ma to naštvalo pred rokom. Kandidát na starostu Vrakune, odchovanec SDKÚ Martin Kuruc bez povolenia premaľoval starú zastávku MHD a podstrčil to médiám. Dopravný podnik zareagoval, že aktivisti ju majú dať do pôvodného stavu a TV [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 17514x
Priemerná čítanosť článkov: 8757x

Autor blogu

Kategórie